13 Nisan 2014 Pazar

Ekonomi Ağır vergiler altında inim inim inliyor!

2013 yılında yaptığı incelemelerde akaryakıt, oto ve konut sektörlerini yakın takibe alan Vergi Denetim Kurulu, bu sektörlere milyarlarca liralık vergi borcu çıkardı.


Kurul, akaryakıt sektöründen yaklaşık 1,7 milyar lira, lüks oto ithalatçılarından yaklaşık 380 milyon lira, jet yakıtının amaç dışı kullanılmasından yaklaşık 246 milyon lira, indirimli deniz yakıtının amaç dışı kullanılmasına yaklaşık 103 milyon lira, konut kredili gayrimenkul satışındaki usulsüzlüklerden yaklaşık 96 milyon lira vergi tarh edilmesini istedi.

Vergi Denetim Kurulu müfettişlerinin 2013 yılında yaptıkları incelemeler sonucunda, akaryakıt, oto ve konut sektörlerine milyarlarca liralık vergi borcu çıkarıldı.

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik çalışmalar yapan Ankara ve İstanbul Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlıklarında görevli 19 vergi müfettişinin koordinatörlüğünde İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Bolu, Konya, Gaziantep, Adana, Mersin ve Kayseri'de yer alan 276 mükellefin 341 iş yerinde 10 numara yağa ilişkin fiili envanter çalışmaları gerçekleştirildi.

ads

Yazan : sabahtan Hari: 07:53 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder