14 Mayıs 2014 Çarşamba

Başbakan Tayyip Soma'da markete sığındı.

Soma'daki facia sonrası ilçeye giden Başbakan Erdoğan, basın açıklamasının ardından bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

Protestoların dozu gittikçe yükseldi. Başbakan Erdoğan, protestocularla konuşmak için aracından indikten sonra halkın tepkisi artınca korumalar Erdoğan’ı bir merkete sokarak güvenlik altına almaya çalıştı.

 Erdoğan markette kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı. Erdoğan’ın konuşması sosyal medyada da yoğun tepki çekti. Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti:

Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır. Bizi derinden üzmüştür. Kontrollerle de burası gerçekten gerek işçi sağlığı gerek işçi güvenliği açısından da iyi noktada kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmış ve nisan-mayısta da çalışmalarına devam etmiştir.”

ads

Yazan : sabahtan Hari: 13:39 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder