4 Temmuz 2023 Salı

Sivrisinek ısırığı başa bela. Bitkisel çaresi ne?

 İstilacı tip sivrisinekler İstanbul'a akın etti.Hastaneye başvuranların sayısı arttı.


 Sivrisinek şikayetleri her geçen gün artıyor; Isırıklar, döküntüye dönüştü, hastane başvuruları arttı

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte son günlerde sivrisineklerden kaynaklı kaşıntı ve yara şikayetiyle hastane başvuruları arttı.

Türkiye'de daha çok gördüğümüz sivrisinek türlerinden farklı olarak 'Aedes Aegypti' adı verilen 'istilacı sivrisinek' türlerinin Avrupa coğrafyasında baskın hale geldiği uyarıları yapılırken, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte son günlerde sivrisineklerden kaynaklı kaşıntı ve yara şikayetiyle hastanelere başvurular da arttı.

"Sivrisinekler ısırmıyorlar, resmen koparıyorlar. Isırdıkları zaman felaket ağrı da meydana gelebiliyor." Sineklerin koyu renkli giysileri daha çok tercih etmesi nedeniyle açık renkte kıyafetler giyilmesi gerekiyor.

Özellikle sıfır kan grubu olan kişileri, şişman, diyabetik hasta, çok terleyen yani vücut kokusu olan kişileri daha çok tercih ediyorlar. Bitkisel bir takım yağlar var. Çay ağacı yağı, okaliptus yağı, fesleğen bitkisi, kekik yağı, lavanta yağı Bunların sinek savar özelliği olduğu biliniyor. Bunları vücutlarına belli oranda seyrelterek sürebilirler.

ads

Yazan : sabahtan Hari: 16:16 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder