21 Mart 2014 Cuma

Twitter Türkiyede kapatıldı!

 Sansürün dik alası

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nin  'Twitter kapatılabilir' açıklamasından kısa bir süre sonra Twitter'a erişim engellendi. BTK'nın site bilgileri sorgu sayfasında www.twitter.com adresi sorgulandığı zaman site hakkında alınan mahkeme kararları ile birlikte "TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yayınlandı.

ERİŞİM ENGELLENDİ

TİB Başkanlığı  Twitter sitesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı doğrultusunda koruma tedbiri uygulandığını açıkladı. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan sorgulamada da "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20.03.2014 tarih ve sayılı kararına istinaden TİB tarafından koruma tedbirinin uygulandığı" ibaresi yer aldı.

BAŞBAKANLIK: KAPATMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Başbakan Erdoğan Bursa'da düzenlendiği miting "Twitter mwitter kökünü kazıyacağız" demiş ve ülke gündemine açıklamaları bomba gibi gibi düştü. Bu açıklamaların ardından Başbakanlık'ta bir duyuru ile "Kapatmaktan başka çaremiz olmayabilir" diye açıklama yaptı.

Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" sözlerine böyle açıklık getirdi:

 “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edilmektedir. Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda TİB gerekli girişimlerde bulunmuş, ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasından bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır”

BAŞBAKAN BURSA MİTİNGİNDE AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan Bursa mitinginde "Mahkeme kararı çıktı. Twitter'ın mivitırın hepsinin kökünü kazıyacağız.Uluslararası camia şöyle der böyle der. Hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle mözgürlükle alakası yok" demişti.

TİB BAŞKANI NE DEMİŞTİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, internette yüzde 100 yasaklamanın ancak kablo keserek olacağını belirterek, “Kabloyu kesmeden internette engelleme olmaz” demişti. Acarer yeni internet düzenlemesiyle TİB'e verilen yasaklama yetkisi çok nadir kullanılacak bir yetki demişti.

twitter kapatılması ile ilgili yorumlar:


ads

Yazan : sabahtan Hari: 01:19 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder