17 Mart 2014 Pazartesi

Mention nedir?Twitter'da Mention nasıl atılır?

Türkçe'deki karşılığı bahsetmek olan mention kelimesini Twitter'da birisini etiketlemek istediğimizde kullanırız. Mention'un işareti @ 'tir. Twitter'da mention kullanımını iki şekilde uygulayabiliriz.
Mention, Menşın diye okunur. (menşın kelimesinin içerisindeki N harfini yarım yutarak okunur, normalde çıkan ses meşın olarakta çıkabilir)


Birinci yöntem: Timeline dediğimiz ana sayfada herkes tarafından gözükmesini istemiyorsak, mention'u en başa yazmalıyız.
               Örnek:     @emreozmen87 kanka iş çıkışı metronun orada ol. Bekletme la :)
               Örnek2:   @f_kaan_b evlenme teklifi etmek öyle kolay değilmiş dimi :)

 Not: Yukarıdaki şekilde mentionu başa koyup tweet atarsanız, sizi takip eden kişilerin anasayfasında gözükmez. Fakat hem sizi takip eden hem de mentionladığınız kişiyi takip eden bir kullanıcı var ise o zaman ana sayfasında gözükür. Diğer durumlar bu konuşma anasayfaya düşmez. Sadece sizin profilinizde gözükür.


İkinci yöntem: Mention'u ortaya veya sona yazarak bütün takipçilerinizin bu tweeti görmesini sağlayabilirsiniz.
               Örnek:    Ne @KivancTatlitug senin olacak Ne @AdrianaLima benim. Gel yastık yapayım göbeğimi sana.
               Örnek2:  Gezi Parkı olayları dolayısıyla etkinlikleri iptal edip birlikte meydanlarda olacağız diyen @BeyogluHayal cansın!

Not: Yukarıdaki mentionlu tweetler attığınız normal tweet gibi gözükür ve anasayfaya düşer. Kurumsal hesapların twitter adreslerine mention atacağınız zaman şikayet/öneri veya tebrik gibisinden ikinci yöntemi kullanmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca olumlu bir tweet attığınızda sizi Retweet yapabilir ve sizinle aynı düşünceye sahip diğer twitter kullanıcıları sizi takip edebilir.

ads

Yazan : sabahtan Hari: 05:36 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder