13 Temmuz 2022 Çarşamba

Şarküteri ürünleri kansere sebep oluyor iddiası.

 Şarküteri ürünleri kansere sebep oluyor

Fransız yetkililer, şarküteri ürünlerinde kullanılan malzemelerle kanser arasında bir bağ olduğunu kabul etti.



Fransız sağlık denetleme kuruluşları ve uzmanlar, işlenmiş etlerde kullanılan nitrat ile kolon kanseri arasında bir bağ bulunduğunu doğruladı.

Fransız ulusal gıda güvenliği kurumu Anses, yapılan incelemeler ve geçmişte yapılan araştırmaları inceleyerek bu sonuca vardıklarını duyurdu.

Anses tarafından yapılan açıklamada, “Gıdalarda kullanılan nitrat tüketiminin azaltılmasını tavsiye ediyoruz” denildi. Birçok gıda ürününde kullanılan nitrat, ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve tadını geliştirmek için özellikle şarküteri ürünlerinde kullanılıyor.

ads

Yazan : sahintepe001 Hari: 01:12 Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder